Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia har funnit balans i livet

–Yogan är mycket mer än fysiska rörelser, det är en livsstil egentligen. För Sofia Norgren är andlighet en viktig del i hennes liv och hon berättar gärna om de stora, positiva förändringar hon upplevt. Om åren då hon dragit ner rejält på sitt tempo och funnit balans i tillvaron.

– Att vara marknadsansvarig över Kupolen Köpcentrum och Falan Galleria var ett väldigt roligt jobb. Men jag levde för mycket med stress. I stället för att stanna upp och fundera över vad som är viktigt i livet blev det mer och mer jobb, summerar Sofia Norgren livet med fokus på shopping och storhandel.

Det var för ett tiotal år sedan yogan kom in i Sofias liv och hon fick uppleva början till sin stora livsstilsförändring.

– Yogan genomsyrar hela mitt leverne, hur jag vill vara som människa. Det är det yoga handlar om, att upptäcka sig själv. Karriär är en bit som inte känns viktig längre. Det viktiga är att vara med barnen, at få mer tid för familjen, förklarar Sofia.

Tidigare drev Sofia under fem år företaget Må Bättre i Falun. I sitt företag Inspire , med lokaler vid Sveagatan, mitt i Borlänge centrum, är det tjänster som yoga, meditation och coaching Sofia erbjuder.

–Jag jobbar också som medium, har mediala sittningar som facktermen lyder, upplyser Sofia och påpekar att hon i rollen som medium måste vara väldigt ödmjuk.

– Jag är inte ensam om att vara medial, det är en förmåga vi alla har tillgång till, blir Sofias entydiga besked.

För Sofia har andlighet blivit en allt viktigare det i hennes liv. Hon är för egen del helt övertygad om att en människa är mycket mer än sin kropp.

– Kroppen är till låns. När man lämnar sin kropp är det själen som energiform som lever vidare.

För Sofia, sedan ett år ordförande i Dalarnas Författarförbund, är skrivande ett ganska nyupptäckt intresse.

–Skrivandet är en passion, även om jag än så länge är byrålådsskrivare. Men jag drömmer om att skriva ner och ge ut mina barnböcker, berättar Sofia om de barnböcker, med ett lite djupare budskap, hon har inom sig.

– Krönikor och barnböcker känns viktigt för mig just nu. Men jag har också stor glädje av min blogg. Jag märker att jag mår mycket bättre då jag skriver, framhåller Sofia.

Sofia är mycket nöjd med förändringarna i sitt liv och att hon funnit balans i tillvaron. Fått mer tid för barn, familj och livets väsentliga frågor.