Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södran flyttar ut, men lämnar inte Säter

I slutet av september flyttar Södran ut ur redaktionen i ICA-huset i Säter.
Men nyheter från Säter kommer fortsatt att vara en viktig del av tidningen.

Lokala nyheter, kända och okända människor, berättelser om livet, granskningar av makthavare är Södrans själ och hjärta. Tidningen är en del av Säterbornas liv sedan över hundra år. Då, när det hela började, hette vi Säters Tidning. Så småningom förenades den med Södra Dalarnes Tidning. Den tidning som vi alla, som gillar den, kallar Södran.

En tidning lever på sin relation till sina läsare och sina annonsörer. Men den relationen ser annorlunda ut i dag. Väldigt få människor har tid att komma in på redaktionen när de vill prata med en journalist. Nu mailar man eller skickar sitt nyhetstips via sms.

Läsarna förväntar sig att tidningen ska dimpa ner i brevlådan vid sextiden på morgonen och förgylla frukosten. Men nyheterna väntar man inte på. De snabba lokala nyheterna från Säter och alla andra orter i Dalarna får man på dt.se eller i mobilen.

Det här innebär också att tidningen och dess anställda måste arbeta på nya sätt, utifrån färre orter men med största omsorg om alla sina lokala kontakter.

Nu stänger Södran sin redaktion i Säter. Vi flyttar ut i slutet av månaden. Men vi lämnar vare sig Säter, de nyhetsintresserade säterborna eller de lokala annonsörerna.

Vår Säterredaktör Pär Sönnert får sin arbetsplats på redaktionen i Hedemora. Men han kommer fortsatt att dyka upp på skolgårdar, arbetsplatser och fullmäktigemöten i Säter och hålla koll på makthavare av den ena eller andra kalibern. Och precis som tidigare skriver också övriga Södranjournalister gärna om vad som händer i Säter.

Fortsätt tipsa Pär och övriga gänget på Södran. Tillsammans med er läsare lovar vi en god fortsättning på vårt över hundraåriga samarbete.