Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora tränarlöftet om klubbvalet – vill bygga en lagidentitet: "Jätteviktigt för mig"

Det är med vemod tränarlöftet lämnar Svärdsjö där han gjorde succé och snudd på förde laget upp till division 3.
Nu tar Dalarnas stora tränartalang Sercan Yilmaz, 30, nästa steg i karriären – till division 3-laget Kvarnsveden.
– Det är en seriös förening, säger Yilmaz till Sporten.

Annons

LÄS MER: Han blir ny tränare i Kvarnsveden – avgående tränaren tar sabbatsår

Han är bara 30 år gammal men har figurerat i länets fotbollskretsar i flera år. Han har tränat Korsnäsdamerna, ungdomslag i Brage och nu de senaste åren varit nära att ta lilla Svärdsjö IF upp till division 3 i nationella seriesystemet.

Nu är han klar för Kvarnsvedens IK som efter tre år får en ny tränare efter Patrik "Pada" Bergström. Han har tackat nej till en förlängning.

När Kvarnsveden kontaktade Sercan Yilmaz blev han väldigt glad.

– Jag blev glad för det är en förening som har otroligt fina förutsättningar, dels för att kunna utveckla sig själv men också fina träningsfaciliteter med konstgräs- och inomhusplan. När jag har sett Kvarnsveden utifrån så har jag alltid känt att det är en seriös förening. Det här känns väldigt, väldigt kul och utmanande, säger Sercan Yilmaz.

Sercan Yilmaz är ny tränare i Kvarnsveden. Och han ser stor potential i föreningen.

Samtidigt glömmer han aldrig Svärdsjö IF – klubben där han stortrivts. Den nye KIK-tränaren berättar att det är tråkigt att lämna division 4-klubben.

– Jag har mått jättebra där borta och utvecklats som ledare och människa, och tagit ansvar för ganska många saker. Det är ledsamt att lämna Svärdsjö. Jag är jäkligt ledsen över att jag inte kunde ta upp Svärdsjö till trean.

– Men, som sagt, när Kvarnsveden hörde av sig kände jag att det är ett ytterligare steg för mig själv och min egen utveckling, säger Sercan Yilmaz.

Känner du vemod att lämna populära Dalafyran i stort?

– Så är det ju. Det är en jätterolig serie. Man har lärt känna många personer i den divisionen. Men någonstans känner jag att det här är nästa steg för mig att utvecklas. Jag har funderat och det är ett naturligt steg för mig att gå vidare.

Nu väntar istället daladerbyn mot IFK Mora, Säter och Slätta. Den 30-årige nye tränaren som är bosatt i Falun ser extra fram emot matcherna mot Slätta, där han har många känningar.

– Det blir intressant. Min första förening i Falun var faktiskt Slätta. Det är kul och det är många spelare där som jag haft tidigare under mina år som ungdomstränare i Brage. Sedan hade vi en härlig rivalitet mellan Svärdsjö och Slätta förra året. Jag älskade den rivaliteten och hoppas den fortsätter med Kvarnsveden, säger Yilmaz.

Kvarnsvedens nye tränare avser att bygga vidare på det som förre coachen Patrik "Pada" Bergström lagt en grund för.

Men, han vill framför allt skapa en lagidentitet.

– Om jag skulle bestämma redan nu så vill jag att vi gör fler mål än förra säsongen och bibehåller försvarsspelet och bygger vidare på identiteten i Kvarnsveden. När du kommer hit ska du veta vilken typ av fotboll som spelas här, lite som med Dalkurd och Brage även fast jag tycker att Brage har gått ifrån det lite. Identiteten är jätteviktig för mig, sedan får vi se vad som händer.

Innan säsongen startar våren 2018 ser han också fram emot att möta en förebild.

– Det blir otroligt kul att möta Lasse Ericson. Det är en person jag ser upp till inom fotbollen. Han är fantastisk som människa utanför och på fotbollsplan. Han är min ledartyp. Det blir kul att mäta sig med honom, säger Sercan Yilmaz.

Mer läsning

Annons