Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling mot Nadal

Annons

Centrecourten och världens näst bäste spelare på andra sidan nätet.

Men framförallt _ en chans att ta sin livs seger.

Aldrig tidigare har han tagit sig förbi tredje omgången i en grand slam-turnering. Och tredje gången gillt kunde knappast utmaningen vara mycket större. För Robin Söderling väntar världstvåan och förra årets Wimbledon-finalist, Rafael Nadal.

En gång tidigare har Söderling och Nadal mötts, då på grus och med en enkel seger för Nadal. Efter spanjorens 3_0-seger mot österrikaren Werner Eschauer och och Söderlings seger med 3_1 i set (6_3, 3_6, 6_3, 6_2) mot fransmannen Sebastien Grosjean ställs de nu mot varandra igen men med betydligt fördelaktigare odds för svensken.

Även om Nadal är den spanjor som lyckats bäst med att anpassa sig till spelet på gräs, har Söderling med sina flacka och hårda grundslag ett spel som kan passa honom illa.

Det var just på Wimbledons gräs Söderling slog igenom och nådde tredje omgången 2003. Då fick han också kliva in på centrecourten men mot hemmafavoriten Tim Henman:

Sedan genombrottet har han vunnit två titlar men inför årets Wimbledon bara en gång till nått tredje omgången i en grand slam-tävling (US Open, 2005). För 22-årige Söderling kan det även, om han själv inte vill se det, vara en match som kan förändra karriären. Precis som skotten Andy Murray fick ett enormt lyft när han besegrade Federer förra året och numera är en topp 10-spelare, kan en vinst mot Nadal och avancemang vara det som lyfter Söderling, rankad 28:a, till nästa steg.

Och hur är det numera?

TT

Mer läsning

Annons