Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling klar för kvartsfinal

Annons

För andra gången i karriären är Robin Söderling i kvartsfinal i en Masters-turnering. Via seger, 7_6 (7_5) 6_2, mot Max Mirnyj, Vitryssland, gick Söderling på torsdagen vidare i grusturneringen i Monte Carlo. Svensken har tidigare nått kvartsfinal i Masters-turneringen i Paris (2004) som avgörs inomhus. Framgången i Monte Carlo är dock hans största hittills i karriären i grussammanhang.

Söderling låg dock illa till i första set, vid ställningen 2_4 låg han dessutom under med 0_40 i det egna servegamet innan han kunde komma tillbaka och sedan bryta Mirnyj när vitryssen skulle serva hem setet vid ställningen 5_4. I andra set gick svensken direkt upp till 2_0-ledning och hade inga problem att hålla undan.

I fredagens kvartsfinal ställs han mot tjecken Tomas Berdych, rankad 14:e i världen som slog ut en av förhandsfavoriterna i turneringen, Tommy Robredo, Spanien, med 2_1 i set, 1_6, 6_3, 6_2. Monte Carlo är en av de nio så kallade Masters-turneringarna, som i rankingpoäng och prispengar räknas snäppet under de fyra Grand slam-turneringarna.

TT

Mer läsning

Annons