Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling klar för kvartsfinal

Annons

Svensk tennis och grus har inte varit en framgångsrik kombination de senaste åren.

Robin Söderlings kvartsfinalplats i Monte Carlo är därför lika anmärkningsvärd som efterlängtad.

Torsdagens seger 7_6 (7_5) 6_2 mot vitryssen Max Mirnyj gör att Söderling spelar kvartsfinal på fredag mot Tomas Berdych, Tjeckien. För Söderling är det andra gången i karriären han når kvartsfinal i en Masters-turnering och den första någonsin på grus.

För svensk tennis del är det också blott tredje gången sedan Magnus Norman vann Rom-turneringen 2000 som en svensk nått så långt i en av de tre stora grusturneringarna (Monte Carlo, Rom och Hamburg).

Söderling har tidigare nått sina största framgångar inomhus där han vunnit två turneringar men även utvecklat sitt grusspel de senaste åren. Det visade han bland annat när han förra året höll kvar Sverige i elitdivisionen i Davis Cup genom att vinna sina två singelmatcher borta mot Brasilien.

Men framgångarna i Monte Carlo är välkomna för hans egen del. Svensken, för närvarande rankad 28:a i världen, kommer att klättra och i år bli seedad till årets andra grand slam-turnering, Franska mästerskapen, och slipper därmed få en mardrömslottning som förra året i form av världstvåan och grusspecialisten Rafael Nadal.

Det kan också bli en ännu större framgång. Tjecken Tomas Berdych överraskade när han slog ut en av förhandsfavoriterna i turneringen, Tommy Robredo, Spanien, med 2_1 i set.

TT

Mer läsning

Annons