Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialt ansvarstagande blir allt viktigare för SSAB

Investerare och analytiker samlades i går på SSAB i Borlänge.
Företaget visade upp sitt arbete inom socialt ansvarstagande.
– Det har blivit viktigare och viktigare, säger Anna Östlund, informationsansvarig.

Annons

Ett 20-tal investerare och analytiker från bland annat AP-fonder fanns på plats för att ta del av SSAB:s arbete med miljö, hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Anna Östlund, informationsansvarig, konstaterar att frågorna är långt ifrån nya för företaget.

– Vi har jobbat med sådant här på olika sätt i många år.

Nu ska det bli mer enhetligt och även från investerarhåll frågas allt mer hur företagen tar sitt ansvar. Vid sammankomsten i Borlänge avhandlades bland annat hur SSAB:s globala verksamhet påverkar människor och miljö samt hur det arbetas med hållbarhetsfrågor.

– Det vill säga företagens sociala ansvarstagande. Det har blivit allt viktigare för globala företag. Investerare, ägare, kunder och medier ställer ofta frågor kring det här, konstaterar Anna Östlund.

Från företaget medverkade vd och koncernchef Martin Lindqvist, Jonas Larsson, miljöchef i Borlänge, Ronnie Högberg, plats- och produktionschef i Borlänge, Anna Wångmar, chef for HR Center, Kristin Nordström, ansvarig for frågorna inom koncernen, Peter Wigren, logistikchef for tunnplåt samt Par Sixtensson som berättade om investeringen i en ny kylsträcka i varmvalsverket.