Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna på dalabänken kräver fler poliser till Dalarna

Socialdemokraterna på dalabänken kräver nu fler poliser till Dalarna. De uppmanar regionens polisledning i Örebro att agera.
– Som fördelningen ser ut idag är det inte acceptabelt som vi ser det, säger Roza Güclü Hedin.

Annons

De fyra Socialdemokraterna på riksdagens dalabänk har genomfört en gemensam dalaturné. Gruppen genomförde en flera dagar lång intern konferens och planeringsmöte i Tällberg, där den kommande politiska länsstrategin i riksdagen gjordes upp. Mötet kombinerades med ett flertal arbetsplatsbesök över hela länet. Bland annat besöktes Karl Töfåsens fäbodar i Rättvik samt länspolisen i Falun, där kvartetten fick information om polisens nya omorganisation, som bland annat kritiserats av anställda och fackliga organisationer.

– Vi kan konstatera att vi är djupt bekymrade över den situation som polisen i Dalarna och polisförbundet beskriver beträffande bemanningen. Vår åsikt är att (Bergslags)regionen snarast behöver se över fördelningen av poliser mellan olika polisområden, säger Roza Güclü Hedin.

Socialdemokraternas dalariksdagsledamöter vill se en jämnare fördelning av poliserna över hela Bergslagen. I dag är Dalarna felfördelade, menar Socialdemokraterna, som kräver att regionens polisledning i Örebro agerar.

– Där Örebro ser till att bemanningen fördelas utifrån fler aspekter såsom mängden evenemang och storlek på besöksnäringen. Dalarna skiljer sig i särklass från övriga län i det hänseendet. Som fördelningen ser ut idag är det inte acceptabelt som vi ser det, säger Roza Güclü Hedin.