Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snyggt, men utan substans

Stay Gold
(Columbia/Sony)
Betyg: 3

Välgjort, välproducerat och välkammat. Dalhallaaktuella First aid kit följer upp supersuccén The Lion's Roar med Stay Gold, där de har pimpat sin stämsångsstinna americana med en lyxigare produktion, där stråkar och stora arrangemang blåser luft under låtarna. I övrigt viker de inte en tum från den väg de tycks ha stakat ut för sig. Det är kort sagt mer av samma.

Stämsången är förvisso fortfarande ljuvlig, men jag saknar låtar som verkligen sätter sig i själen. Här finns ingen ny Emmylou, duons hittills finaste stund. De stora dragen är tydliga, men under ytan händer inte så mycket. Stay Gold känns helt enkelt lite för bekväm och jag önskar att de hade spänt bågen lite mer – Systrarna Söderberg är för unga för att nöja sig. "It only sticks for a while", sjunger de i Master pretender och det kan sammanfatta även min känsla.