Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snowboardåkare får hjälp av Schweiz

Annons

I vintras fungerade ingenting.

Inför nästa säsong ser det desto bättre ut för de svenska snowboardåkarna.

Nu är det klart att Daniel Biveson och Aprilia Hägglöf kommer att träna med det schweiziska landslaget, världens bästa brädåkare.

Svensk snowboardåkning har tappat rejält. Efter att ha tillhört de absolut bästa landslagen i grenen i början av 2000-talet har svenskarna synts alltmer sällan på prispallen i världscupen, VM och OS de senaste åren.

Förra vintern tränade de tre åkarna i det minimala alpina snowboardlandslaget tillsammans med USA:s lag, men framgångarna uteblev. Till nästa säsong har landslaget krympt ytterligare sedan Sveriges Olympiska Kommitté tagit bort stödet till Filip Fischer.

För de båda åkare som återstår har det däremot ljusnat ordentligt.

I början av augusti startar Daniel Biveson och Aprilia Hägglöf träningen på glaciären i Saas Fee med Schweiz landslag. Sedan ska de båda svenskarna fortsätta att träna med schweizarna hela vintern. Bättre landslag finns inte.

Idén till det hela kom från Daniel Biveson.

Under senare år har schweizarna med bröderna Simon och Philipp Schoch i spetsen totalt dominerat alpin snowboard. I vintras möttes exempelvis de båda bröderna i VM-finalen i parallellslalom och i världscupsammandraget blev det en suverän seger för Simon Schoch.

För svenskarna gick det sämre.

Efter en lovande inledning på den förra säsongen med två Grand Prix-segrar och en fjärdeplats i världscuppremiären låste det sig för Daniel Biveson som till slut blev 30:e sammanlagt i världscupen.

TT

Mer läsning

Annons