Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöskulpturfestival i Malung

/
  • Segrade. Kommunfullmäktiges ordförande, Gun Byttner, delade ut förstapriset till Kurt och Gunvor Jonsson.
  • Vinnande skulptur. Kurt och Gunvor Jonssons

Annons

Det var andra året som Snöskulpturfestivalen arrangerades av Malungshandlarna tillsammans med Malungs turistbolag och ingår i satsningen på arrangemang i kommunen under Vasaloppsveckan.

Till lördagens skulpturtävling var fem lag från Malungs konstgrafiska verkstad inbjudna. 2,4 X 2,4 meter mätte de snökuber som de hade att utgå ifrån och som ställts i ordning av personalen från kommunens arbetsmarknadsenhet. Tävlingsjury var de mängder av Malungsbor och tillresta som flanerade runt bland både konstnärerna och de extraerbjudanden som handlarna bjöd på under namnet "Guldregn".

-Det var otroligt mycket folk i omlopp och vi fick in hela 230 röstsedlar på snöskulpturerna, säger en mycket nöjd Lars Bälter, turistchef i Malung och upphovsman till festivalen.

Segrade gjorde paret Gunvor och Kurt Jonsson som fick hela 90 av de 230 rösterna för sin skapelse; "Gapskjul vid Middagsberget", föreställande en rastande skoteråkare i ett gapskjul, komplett med en brinnande brasa.

Övriga deltagare var Nisse Brittnils och Tage Jonsson vars konstverk föreställde en elefant. Mona Eriksson och Mona Larsson hade satsat på en byst av 300-års jubilerande Carl von Linné, Inger Döhl och Holger Andersson hade den aktuelle Gustav Vasa som motiv medan Lasse Wennberg och Veronica Andersson höll sig till en mer abstrakt Picasso-inspirerad skapelse.

-Det stora intresset gör att vi nu kommer att satsa ytterligare på att utöka festivalen och målet är att inom något år kunna erbjuda aktiviteter på temat snö och is under hela Vasaloppsveckan, säger Lars Bälter som vill ge en extra eloge till kommunens arbetsmarknadsenhet som gjort hela arrangemanget möjligt.

Mer läsning

Annons