Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöåvägen avstängdunder flera månader

I dagarna har Snöåvägen stängts av i höjd med industriområdet i Östansbo.
– Vi har sagt att den blir avstängd i två månader.

Det säger Sture Lindstrand vid byggföretaget NCC. Han är platschef för det stora projektet med att dra vattenledning mellan Östansbo och Grängesberg.

– De ska korsa Snöåvägen och lägga ner ett skyddsrör och i detta rör läggs vattenledningen, upplyser Tommy Brolin, kommunens vatten- och avloppschef.

Det som gör att jobbet tar tid är att det även ska utföras brunnsarbeten i närheten av länsvägen och att vägen måste vara avstängd av arbetsmiljöskäl så personalen har en säker arbetsplats.

– Vi får se om det kan gå fortare än två månader, säger Sture Lindstrand.

Nya vattenledningen ska stå klar senast till 31 december 2013. Ledningen får en kapacitet på max 10 550 kubikmeter vatten per dygn eller, omräknat i liter, 10 550 000.

– Vid maxbelastning kan vattnet i ledningen väga 2 000 ton. Som jämförelse har nämnts att ett ordinärt godståg kan väga 1 600 ton, har kommunens gatuchef Anders Axelsson tidigare uppgivit för tidningen.

Under tiden som Snöåvägen är avstängd leds trafiken via en mindre gata i industriområdet.