Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart står skolan tom

Till höstterminen ska F-6 på Hälsinggårdsskolan flyttas till Haraldsbogymnasiets lokaler. På torsdagen hölls ett sista öppet hus för föräldrar och elever på skolgården.

Den mer än 50 år gamla Hälsinggårdsskolans lokaler är i stort behov av renovering, och i stället för att lägga pengar på att renovera och bygga om vill kommunen spara in på lokalhyra genom att flytta den till Haraldsbogymnasiet. Vad som kommer hända med Hälsinggårdsskolans gamla lokaler är i nuläget oklart.

I samband med skolstarten i höstas flyttade Hälsinggårdsskolans högstadium och snart är det dags för F-6 att göra dem sällskap. Om tidsplanen håller flyttar F-6 in på Haraldsbo till höstterminens start. Bengt Lundberg, lärare i klass 3 på Hälsinggårdsskolan, ser positivt på flytten.

– Det blir ju framför allt en stor fördel att ha hela F-6 i närheten av varandra.

Som det ser ut nu har Hälsinggårdsskolans elever flyttat till en annan byggnad när de börjat fyran, men vid flytten till Haraldsbo får man F-6 samlat på ett ställe. Enligt Bengt Lundberg verkar inte eleverna ha så mycket emot flytten. Erik Wernersson går i trean:

– Jag skulle ju ha flyttat ner dit ändå, säger han och pekar ner mot den andra delen av skolan.

Det har varit informationsmöten för föräldrarna om flytten, och Eriks pappa Ulf Wernersson är även han ganska positiv.

– Själva skolan kan nog bli jättebra. Det är väl bara den här utemiljön som barnen kommer sakna.

Han syftar på den stora skolgården, och läraren Bengt Lundberg håller med om att det är en speciell utemiljö.

– En sådan här levande skolgård hittar man nästan ingenstans. Vi får hoppas att de lyckas återskapa den på nya stället.