Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan bilarna vara borta

/
  • Idyll eller skrotupplag? Många har en åsikt om utsikten över centrala Sälen men nu verkar det som om en lösning på frågan om Hans Larssons tomt kan vara på väg att lösa sig.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Roger Bodeholt på byggnadsnämnden i Malungs kommun har sedan 2001 försökt få Hans Larsson att städa upp på sin tomt. Tomten som är belägen i centrala Sälen har under lång tid varit offer för diskussioner. De flesta verkar negativa till att det ser ut som det gör och att det är skadligt för turismen.

- Det tog fem år för oss att få bort den första rundan med bilar, sedan tog det ett år och så var de tillbaka igen, nu har jag skickat ett brev där han har till den 25 augusti på sig att ta bort dem, säger Roger Bodeholt.

- Jag kommer ta bort bilarna inom kort, problemet är det att jag vill göra det i min takt. Det är ju inga skrotbilar som alla verkar tro utan veteranbilar som jag kan få betalt för, då vill jag ju inte skrota dem, säger Hans Larsson.

Diverse näringsidkare i sälen centrum ser det hela som ett problem utan slut och även om Hans Larsson påstår att bilarna kommer försvinna är de skeptiska.

- Det där har jag hört förut, ge det ett litet tag så ska du se att allt är tillbaka, han skrattar ju bara åt klagomålen, säger en anonym källa till tidningen.

Varför det blev så att bilarna kom tillbaka efter första vitesärendet från kommunen menar Hans handlade om markbrist. Hans Larsson hävdar också att han i nuläget letar mark så att han kommer kunna flytta sin verksamhet eller åtminstone bilarna till ett ställe en bit från centrala Sälen.

- Kommunen verkar däremot inte ha en enda markbit att sälja mig, säger Hans.

Huruvida tomten kommer vara en grogrund för fortsatta diskussioner i Sälen är något som endast framtiden kan utvisa.

Mer läsning

Annons