Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för Europas största extremsport-evenemang – vi livesänder folkfesten i Falun

Det är Europas största extremsport-evenemang.
Nästa helg drar Clash of Nations igång i Falun igen – och vi kan stolt meddela att vi sänder hela skoterfesten live.
– När vi fick möjligheten var det inget att fundera på, säger Mittmedias biträdande sportchef Markus Josefsson.

Se också: Missade du fredagens Clash of Nations? Kolla in tävlingarna, showen och publikfesten här!

TV: Nedan följer du lördagens sändningar live från 10-snåret.

Högklassig underhållning, några av världens bästa skotercrossåkare och spektakulär freestyleåkning med skoter – men kanske framför allt folkfest. Det är vad som väntar när det är dags för Clash of nations.

Clash of nations är Europas största extremsportevenemang och vi kommer att sända tävlingarna live från Lugnet i Falun 24–25 mars.

– Det känns fantastiskt att vi, i samarbete med arrangören, kan erbjuda det här stora evenemanget till våra användare. Vi vet hur stort intresset för skoter är i många av våra regioner och när vi då fick möjlighet att sända Europas största evenemang i de här kretsarna var det inget att fundera på, säger Markus Josefsson.

Clash of nations-helgen brukar locka runt 10 000 besökare årligen. Men om du inte har möjlighet att vara där själv finns vi alltså med båda dagarna.

Startfälten kommer vara högklassiga. Flera av de åkare som slåss mot världseliten i USA vänder hem och Clash of Nations kommer vara genrepet för merparten av de svenska åkarna som ska köra VM i april.

– Det här är både något för nördarna och familjerna. Målet är att det ska bli en folkfest i Falun och det kokar verkligen för oss som varit inblandade, vi är supertaggade nu, säger Malin Murmeister, som är projektledare.

Förutom tävlingarna och festen i sig brukar freestyleåkningen vara extra spektakulär. Daniel Bodin blev tidigare i år den förste i världen att klara en dubbel backflip på skoter och kommer nu återvända hem.

– Han tog medalj i X-Games sedan och det här blir hans första show i Sverige efter det. En kär återkomst.

Läs också: Daniel Bodin först i världen med double backflip på snöskoter

HELA TÄVLINGSPROGRAMMET FÖR CLASH OF NATIONS

Fredag:

16.35: Kval snowcross (med världselitåkare i skotercross, som gör upp om titlarna i klasserna Pro Open och Pro Stock på en kort bana med extrema hopp).

17.15: Kval head2head snowcross (korta spännande race med snabba utslagningar. De bästa varvtiderna kvalar in till en duelltävling senare på kvällen).

19.00: Head2head snowcross, med utslagstävling.

19.40: Freestyleshow med freestyle motocross och freestyle skotercross. "En grym show" är utlovad av arrangörerna.

► Lördag:

10.10: Kval snowcross.

11.20: Knatterace.

12.10: Sista chansen-kval, snowcross, pro stock.

14.00: Final pro stock.

14.15: Sista chansen-kval, snowcross, pro open.

14.30: Final super snowcross, pro open.

14.50: Freestyleshow.

För Plus-kunder: Quiz: Vad kan du om skotrar och skoteråkning?