Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för Dalarnasstörsta jobbmässa

På fredag i nästa vecka är det dags igen för Dalarnas största rekryteringsmässa Propellern – Jobb för dig.
Mässan i Teknikdalen vänder sig till såväl studenter vid Högskolan Dalarna som till alla arbetssökande i hela Dalarna.

Annons

I år deltar inte mindre än 55 utställare som representerar praktiskt taget samtliga branscher.

– Ja, när vi gick igenom anmälningarna så kunde vi inte upptäcka att någon bransch saknades, säger näringslivsansvarig Johanna Andersson, Dalarnas Studentkår.

Hon betonar att jobbmässan är lika viktig för både arbetsgivare och arbetssökande.

– Det handlar om tvåvägsnätverkande, om att knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Det är också det som är tanken med jobbmässan, att utställarna får möta arbetssökande och studenter som befinner sig i olika skeden i sitt yrkesliv och att de har möjlighet att rekrytera förutom till anställningar också till sommarvikariat, praktikplatser och examensjobb.

Arbetsförmedlingen är självklart på plats och besökarna får också information om utbildningar och olika fackförbund. Det arrangeras dessutom föreläsningar och seminarier under mässdagen.

Besökarna får till exempel träffa 25-årige Martin Björgell, som vågade ta steget och skapade sitt drömjobb och nu inspirerar fler att göra det samma.

Karriärcoachen Nina Jansdotter föreläser kring Din väg till framtiden, om hur man "bibehåller balansen i livet parallellt med karriärtoppen".

Under dagen blir det också en paneldiskussion med deltagare som har fått arbete och som stannat i Dalarna, samt en engelsk föreläsning som riktar sig till internationella studenter och där fokus ligger på tillvägagångssätt för att söka arbete i Sverige.

Information blir det slutligen också om hur det är att arbeta utomlands, hur framtidens arbetsmarknad ser ut i Dalarna och om forskningen på Högskolan Dalarna.

Jobbmässan, som är öppen för alla, pågår mellan klockan 10 och 16 och det är gratis entré