Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart börjar insamlingen för Världens Barn

Årets insamling till förmån för Världens Barn inleds inom kort i Hedemora. Målsättningen är att nå gränsen tio kronor per kommuninvånare.
– Då skulle vi komma vi in på rikslistan och vara bland de bästa kommunerna i hela landet, säger Bo Hedås, samordnare för insamlingen.

Även i år kommer det att göras en insamling till förmån för Världens Barn. Pengarna samlas in genom bössor, rosförsäljning samt marschallförsäljning till den stora ljusfesten i Sveaparken den 13 oktober.

– Vi kommer att börja skramla med bössor denna vecka. Inom kort kommer vi även att sätta upp listor så att folk kan boka marschaller som sedan sätts ut i Sveaparken den 13 oktober, berättar Bo Hedås, sekreterare i Lions Hedemora.

En rad arrangörer samarbetar för att genomföra insamlingen. Målet är att nå gränsen tio kronor per kommuninvånare.

– Det skulle innebära att vi blir med på rikslistan över de kommuner i Sverige som samlar in mest pengar, utslaget på antalet kommuninvånare. I fjol landade vi på 9,28 kronor per invånare, men vi har ökat år för år och hoppas att vi når tio kronorsgränsen i år, säger Bo Hedås.

Den 13 oktober äger alltså ljusfesten i Sveaparken rum. Men det blir även aktiviteter i Långshyttan.

– Där kommer det också att hållas en ljuskväll samma datum. Och sedan hålls en konsert i Långshyttans Folkets Hus på Fars Dag. Den konserten brukar få in en bra slant till insamlingen, säger Bo Hedås, som även jagar företag som sponsorer till insamlingen.

– I fjol sponsrades vi av 35 företag som skänkte 1 000 kronor var. Vi hoppas öka den siffran i år. Och totalt sett så var vi den kommun i Dalarna som skänkte mest pengar, 141 000 kronor. Vansbro kommun var dock bättre än oss om man räknar ut genomsnittet per kommuninvånare, säger han.