Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart börjar insamlingen för Världens Barn

Årets insamling till förmån för Världens Barn inleds inom kort i Hedemora. Målsättningen är att nå gränsen tio kronor per kommuninvånare.
– Då skulle vi komma vi in på rikslistan och vara bland de bästa kommunerna i hela landet, säger Bo Hedås, samordnare för insamlingen.

Annons

Även i år kommer det att göras en insamling till förmån för Världens Barn. Pengarna samlas in genom bössor, rosförsäljning samt marschallförsäljning till den stora ljusfesten i Sveaparken den 13 oktober.

– Vi kommer att börja skramla med bössor denna vecka. Inom kort kommer vi även att sätta upp listor så att folk kan boka marschaller som sedan sätts ut i Sveaparken den 13 oktober, berättar Bo Hedås, sekreterare i Lions Hedemora.

En rad arrangörer samarbetar för att genomföra insamlingen. Målet är att nå gränsen tio kronor per kommuninvånare.

– Det skulle innebära att vi blir med på rikslistan över de kommuner i Sverige som samlar in mest pengar, utslaget på antalet kommuninvånare. I fjol landade vi på 9,28 kronor per invånare, men vi har ökat år för år och hoppas att vi når tio kronorsgränsen i år, säger Bo Hedås.

Den 13 oktober äger alltså ljusfesten i Sveaparken rum. Men det blir även aktiviteter i Långshyttan.

– Där kommer det också att hållas en ljuskväll samma datum. Och sedan hålls en konsert i Långshyttans Folkets Hus på Fars Dag. Den konserten brukar få in en bra slant till insamlingen, säger Bo Hedås, som även jagar företag som sponsorer till insamlingen.

– I fjol sponsrades vi av 35 företag som skänkte 1 000 kronor var. Vi hoppas öka den siffran i år. Och totalt sett så var vi den kommun i Dalarna som skänkte mest pengar, 141 000 kronor. Vansbro kommun var dock bättre än oss om man räknar ut genomsnittet per kommuninvånare, säger han.