Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snällt och gemytligt

Medan megastora Peace & Lovefestivalen gått i graven så tuffar den lilla visfestivalen i Malungsfors på år efter år.

Visfestivalen i Forsgläntan började och slutade med två stora dragplåster, Åsa Jinder och Mikael Rickfors. Åsa Jinder var även med i den första festivalen 2007. I lördags uppträdde hon tillsammans med sin man Jonas Otter som kompade på gitarr. Hon och Jonas trivdes i Forsgläntan.

– Det är kul att få öppna, här är det mysigt och bra organiserat, säger paret Jinder och Otter.

Vädret var det bästa på många år, efter flera blöta och kalla festivaler bjöds det äntligen på sol och värme förutom några regnstänk på eftermiddagen.

Familjen Höglund - Lingqvist hade kommit från Mora, de satt i sina medhavda stolar och trivdes bra trots knotten.

– Man har hört talas om visfestivalen, det är första gången vi är här. Johan (Eriksson, reds anm.) tycker vi är bra, säger Tommy Höglund.

När Lalla Hansson sjöng klassikern "Anna och mig" höjdes stämningen, det blev spontan allsång. Sist ut i Forsgläntan var världsartisten Mikael Rickfors som spelat i Hollies och Grymlings. Den mjuka tonen av vissång förbyttes till mer rockliga låtar, det behövdes nog för att få bort den irriterande knotten. Traditionsenligt avslutades visfestivalen i kapellet.

Publiken då? Snackisen för kvällen var att publiksiffran var sämre än förra året. DT har förgäves försökt nå Johan Eriksson för en kommentar.