Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbt Modomål sänkte HV

Annons

Modo slog HV|71 stort med 4_1 (2_0, 2_0, 0_1) i den första av sju semifinalmatcher i elitserieslutspelet i ishockey. Därmed är det fördel Modo när lagen möts igen på fredag.

Kristian Kuuselas snabba fullträff efter 34 sekunder gav Modo en riktig drömstart.

Men Niklas Sundström är kungen som regerar i hockeyriket Örnsköldsvik och frälste hemmapubliken i Swedbank arena när han spelade fram till Modos tre första mål när HV71 besegrades med 4_1.

Tre smarta pass signerade Niklas Sundström resulterade i tre raka mål.

Redan i första anfallet lyfte Sundström fram pucken mellan HV-backarnas klubbor fram till klubbladet på Kristian Kuusela som klippte in 1_0 efter 34 sekunder spel.

När Modo ökade på till 2_0 höll Sundström pucken bakom mål och hittade fram med en perfekt passning till Tommy Wargh som effektivt tryckte in pucken i nät bakom HV-målvakten Erik Ersberg.

Tredje Modo-målet var finländaren Kristian Kuuselas. Han offrade sig och täckte ett skott och fick ruskigt ont, men i stället för att åka och byte satte han högsta fart mot HV-målet när han såg att Niklas Sundström fiskat upp pucken. Sundström åkte snabbt upp med pucken och lade fram en perfekt passning till Kuusela som var hur säker som helst när han prickade in sitt andra mål för kvällen.

HV som liksom Modo fått kämpa sig igenom sju kvartsfinaler för att nå semifinalen verkade vara rejält tomt på energi.

Även Modo-tränaren Harald Lückner var lite överraskad av spelarnas tama agerande på isen.

TT

Mer läsning

Annons