Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbast i Limabacken var Oskar Sundell - men Andreas Israelsson imponerade mest

I lördagens del av Lima Racet, SM-finalen i backe för bilar, lyckades Andreas Levin ta sig upp på prispallen. Sedan avslutade Lima-föraren med att bli fyra.
Med handen i paket lyckades Vansbroföraren Andreas Israelsson köra in på tredje bästa tid bägge dagarna.

Motorklubben i Lima är känd för att göra bra arrangemang, och helgens final i svenskt mästerskap i backe för bilar blev inget undantag.

– Allt flöt på som det skulle och vi var färdiga tre på eftermiddagen båda dagarna. Så jag tror alla var nöjda, säger Ann-Christin Renhall,tävlingsledare.

En av debutanterna i backen var Mikael Svärd, Nyköping. Han var fyra i fem av sina åk uppför med Volvo 240:n, för att avsluta med en dutt för mycket påbromsen i målkurvan. Vips var han femma.

– Mitt beröm till backen och arrangemanget. Jag kommer gärna tillbaka och då ska jag inte gå för fort in i sista sväng, säger Svärd.

Varje back-helg innehåller två SM-deltävlingar, en på lördagen och en på söndagen. För hemmaåkaren Andreas Levin, i en Nissan Sunny, blev det en pallplats i rallyklassen dag ett.

– Sedan fick jag inte riktigt till. Det var lite gropigt efter starten och jag hittade inte fäste, säger Levin om söndagen.

Då hade han de rutinerade rävarna Oskar Sundell, Sandviken, Jimmy Holmkvist, Hofors, och Mikael Lundberg, Gävle, framför sig. Den trio som tog hand om medaljerna.

– Jo, ser man det så får jag vara nöjd. Men jag hade Lundberg efter mig på lördagen och hade gärna haft det idag också, menar Levin.

En som imponerade var Vansbros Andreas Israelsson. Han gjorde nyligen illa sig i höger hand, då han var nära att få lillfingret bortslitet. Därför hade han handen i paket, men lyckades ändå ta sin stora rallycross-Mercedes upp förMattsåsen med tredje bästa tid båda dagarna. Bland 20 startande.

– Jag var snabbast till mellantiden, men sedan flöt jag ut för mycket i målsvängen, suckar Israelsson.

Ett par meter i lösgruset gjorde att han slutade tre hundradelar från andraplatsen på söndagen, och 61 hundradelar efter segraren Peter Karlsson, Ljusdal.

Totalt var det 54 till start i Lima Racet.