Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb comeback målet för Zlatan

Annons

Ljumskoperationen gick bra och nu siktar Zlatan Ibrahimovic på snabb comeback.

Målet är EM-kvalmatchen mot Danmark i början av juni.

Operationen genomfördes på fredagsmorgonen på Erasmus Medical Center i Rotterdam. Specialistläkaren Casper van Eijck, som även var med och opererade Zlatan Ibrahimovic för en liknande ljumskskada 2004, uppger för TT att operationen gick bra.

Ibrahimovic har gjort klart för läkarna att han vill vara tillbaka när Sverige möter Danmark i EM-kvalet den 2 juni. Enligt van Eijck är det dock alldeles för tidigt att svara på om det är möjligt.

När Zlatan Ibrahimovic opererade sin andra ljumske för tre år sedan tog det honom sex veckor att komma tillbaka till fotbollsplanen. Casper van Eijck, som är delaktig i hans rehabilitering även denna gång, utesluter inte att det kan gå snabbare denna gången.

Förbundskapten Lars Lagerbäck nåddes av nyheten om Ibrahimovics operation via Inters hemsida. Han ville på fredagen inte dra några större växlar av nyheten att operationen gått bra.

Enligt landslagets läkare, Anders Valentin, tar det i vanliga fall två månader att komma tillbaka från en ljumskoperation.

I slutet av maj samlar Lars Lagerbäck och Roland Andersson landslagstruppen inför EM-kvalmatcherna mot Danmark och Island. Huruvida Zlatan Ibrahimovic är med då återstår att se, Lars Lagerbäck lovar dock att hålla sig uppdaterad om läget.

TT

Mer läsning

Annons