Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smidigt rally för Fredriksbergs MK

Helhetsintrycket av Svenska VM-rallyt är för medarrangerande Frediksbergs motorklubb bara positivt.
– Inga incidenter och alla kom i mål.

Annons

Det säger motorklubbens ordförande Leif Magnusson som inte har några som helst negativa erfarenheter efter helgens rally i Karlstad.

– Inte ens några ambulanser har varit framme, inga skador förutom något litet. Dessutom såg det ut och kändes som att det var mindre fylla i år och det ser vi verkligen positivt på. De här grisfyllorna är inget vi förespråkar, säger Leif Magnusson.

En vecka innan rallyt hade man möte med polisen i Karlstad för att vidta åtgärder mot fylleriet. Polisen har hållt sig synlig och även skoterpolisen har varit framme.

– De har gjort en stor insats i år. Det får ju en förebyggande effekt bara de visar sig och det har verkligen fungerat bra.

Han har svårt att uppskatta antalet besökare. Det vet man först när kassorna är räknade och då klubben under söndagen hade åtaganden i Karlstad kommer de inte att räknas än på ett tag.

– Det är mindre snö i år än förra året och då har publiken en förmåga att sprida ut sig mer. Men i år var isen stenhård och dåligt med snövallar. Då går det fortare och det blev ett nytt sträckrekord.

Förutom några sista minuten-återbud på fredag kväll som snabbt ersattes har det fungerat väldigt bra även med funktionärerna.

– Nu blir det jobb med att ställa i ordning allt så att det ser bra ut i tv när det filmas. Men det ser jag på som semester jämfört med lördagen, säger Leif Magnusson.