Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smethurst segrade i Falu Future

Finalen i årets upplaga av Falu Future spelades mellan två goda vänner, britterna Daniel Smethurst och Joshua Milton.

Efter två timmars spel stod fjärdeseedade Smethurst som segrare med siffrorna 4–6, 6–0, 6–1.

– Väldigt skönt. Efter första set trodde jag att det skulle bli betydligt tuffare än så här, säger den nyblivne Falu Future-vinnaren.

Matchen svängde rejält efter första set, där femteseedade Milton var starkast.
– Vi hade ett tufft första game i andra set, men sedan rullade det på. Jag lyckades få in några bra slag i viktiga lägen, säger Smethurst.
Det bjöds på ett flertal högklassiga dueller, som oftast slutade med poäng för Smethurst. Joshua Milton gjorde vad han kunde i det andra setet, men fick ingenting gratis av sin storspelande landsman. I tredje set såg Milton uppgiven ut ganska tidigt.
– Jag räknade ändå aldrig bort Joshua, eftersom jag sett honom komma tillbaka från 1–5-underläge tidigare i veckan, säger turneringsansvarige Mattias Pennonen.
Tre av fyra britter spelade final.
Hur ser trenden för tennis ut i England?
– Vi har några lovande juniorer och så Andy Murray förstås, berättar Smethurst.
Men att Murrays framgångar under året, OS-guld, US-open-seger och Wimbledonfinal, har någon större betydelse för sporten i landet tror inte Smethurst.
– Kanske för folket, men för oss aktiva spelar det ingen roll. Ärligt talat, så är han inte speciellt omtyckt.
Smethurst och finalmotståndaren Joshua Milton tillhör båda topp tio i Storbritannien. De har mötts flera gånger förut och är även goda vänner.
– Jag har förlorat mer än jag vunnit mot Joshua, så det här var kul. Jag ser gärna en repris på finalen nästa år med samma spelare och samma resultat, säger Smethurst som öste lovord över Falu Future, något som förstås uppskattades av Mattias Pennonen.
– Turneringen betyder väldigt mycket för både Falutennisen och sporten i Sverige. Framför allt var det kul att våra egna spelare, Magnus Bröms och Edvin Gustafsson tog sina första ATP-poäng i dubbel, säger Pennonen.