Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smedjebacksbo misstänks för nya brott

Han har vid flera tillfällen åtalats och dömts till fängelse för olovlig körning. Nu har den 58-årige mannen från Smedjebacken på nytt åtalats, bland annat för grov olovlig körning.

Mannen från Smedjebacken har ett digert brottsregister och för det mesta har det handlat om att han kört bil, trots att han saknar körkort. Två gånger har han dömts till en månads fängelse och en gång till två månaders fängelse för grov olovlig körning.

Vid Falu tingsrätt har han nu åtalats igen. Han är misstänkt för skadegörelse efter en händelse i augusti då en lägenhetsdörr i en fastighet på Mogaområdet slogs sönder. Vid förhör har mannen erkänt de faktiska omständigheterna, men han förnekar brott.

Dagen före den händelsen ska mannen enligt åtalet ha satt sig i motvärn då två poliser skulle visitera honom i arresten i Avesta polishus. Han förnekar brott.

Och så är han på nytt misstänkt för grov olovlig körning. I slutet av april stoppades den personbill som mannen körde i centrala Avesta och han saknade körkort även vid det tillfället. Vid förhör har han förnekat brott.