Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tydligare P-regler på Malmgatan

/
  • Följ de nya P-skyltarna vid parkering längs Malmgatan, uppmanar gatuchef Niclas Camarstrand.

Det dröjer nog till i sommar innan den sedan länge omtalade parkeringsövervakningen kommer i gång på allvar i Smedjebacken.
Men redan nu ska parkeringsdisciplinen förbättras på Malmgatan.

Annons

Genom en tydligare skyltning om att parkering endast är tillåten där blå P-skylt så anger blir nu trafikanterna varse om vilka trafikregler som gäller.

– Genom tydliga föreskrifter och vägmärken vill vi få ordning på det här. Hittills har det väl rent allmänt varit så i Smedjebacken att trafikanter har kunnat göra lite som de tycker, säger gatuchef Niclas Camarstrand.

Han konstaterar att det egentligen inte är någon förändring som nu sker gällande parkeringsreglerna. Däremot ska den nya tydligheten samt en ökad parkeringsövervakning göra att inte minst busschaufförerna får en lättare passage genom samhället – främst på Malmgatan, där parkerandet skett lite hipp som happ fram tills nu.

– Det är fullständigt oacceptabelt som det har sett ut med parkerandet på Malmgatan. Nu har ju den blivit vår stora bussgata och då måste vi få ordning där. Det är ingen trevlig arbetsmiljö som det är nu för busschaufförerna.

Niclas Camarstrand berättar att åtgärden kommer att följas av insatser för att se hur P-reglerna efterföljs.

– Till en början blir det inte någon större omfattning av parkeringsövervakningen, men via polisen kommer parkerandet att kontrolleras vid ett antal tillfällen.

Desto mer satsning på att hålla koll på p-syndare kan det bli i sommar.

– Ja, framåt juli-augusti hoppas jag att vi kan ha fått till ett samarbete med Ludvika och köpa en tjänst med parkeringsövervakning.

Mer läsning

Annons