Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torget byggs om – igen?

/

Än bar det hit och än bar det dit.
Nu kan nya turer kring enkelriktningen på Vasagatan och Vasatorget leda till att det för fem miljoner kronor rustade torget delvis måste byggas om, för att åter tillåta trafik i båda riktningarna.
– Jo, det kan bli så, medger kommunens gatuchef Niclas Camarstrand.

Annons

I somras invigdes det nya torget med pompa och ståt, men redan då fanns en hel del gny från allmänhet och affärsidkare kring det faktum att trafiken hade enkelriktats över torget.

Dessutom blev det ingen bra trafiksituation för de som då körde norrut vid torget och med dålig sikt skulle vidare ut på Malmgatan eller korsa snett över mot Allégatan.

På prov har därför enkelriktningen vänts, sedan ett par veckor tillbaka, och gäller även söderut på Vasagatan fram till Sveavägen.

Men som ett brev på posten kom då – ett brev från Posten.

Mikael Skytt på Posten i Smedjebacken skrev nämligen till kommunen och beklagade dels den bristfälliga informationen (kunde via lokalpressen den 29 november läsa att enkelriktningen skulle vändas 30 november), dels att förändringen längs Vasagatan ställde till stora bekymmer när det gällde postleveranser med stora lastbilar.

– Det är trångt förbi Icas lastkaj och ännu värre lär det bli när det blir mer snö, säger Mikael Skytt, som i övrigt inte vill uttala sig i ärendet innan ett utlovat möte med Niclas Camarstrand har blivit av.

Utöver Posten berörs även Fridhems Blommor, Smedjebackens Glasmästeri, Ica Pilen samt en bostadsrättsförening av den förändrade enkelriktningen.

Niclas Camarstrand bekräftar att han och även kommunens näringslivschef Lennart Silfverin ska ha en träff med de berörda kring de uppstådda trafikproblemen.

– Men det är inte klart när mötet blir av. Det är Lennart (Silfverin) som håller i planeringen för det.

Klart är dock att Niclas Camarstrand är bekymrad över trafikproblemen i centrala Smedjebacken.

– Det är klart att vi måste väga in näringens önskemål gällande varutransporter.

Och om ni går tillbaka till den tidigare enkelriktningen?

– Ja, då har vi ju fortfarande problem på torget. Främst med sikten vid utfarten till Malmgatan.

Så nu finns tankar på att åter få trafik i båda riktningarna längs Vasagatan och på torget?

– För att näringen ska kunna blomstra vore det nog det bästa. Det här måste vi titta vidare på. Om vi nu inte lyckas få till en bra lösning med enkelriktning kan det säkert vara så att vi måste titta på att bygga om vid torget.

Mer läsning

Annons