Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaks på "brottsplatsen"

/
  • Uppdrag Smedjebacken. Polismannen Anders Moen upprätthåller den sista kvarvarande resten av polisiär närvaro i kommunen.

Annons

Och så har det faktiskt varit i ett helt år. När polismyndigheten "rationaliserade" verksamheten och flyttade mannarna till Ludvika lämnade man inte Smedjebacken helt.

Smedjebackens andel av den polisiära närvaron stannade dock vid att en polisman fanns på plats några timmar en onsdag i veckan. Uppdraget var att serva allmänheten med bland annat passansökningar och mottagning av hittegods.

Den förre närpolischefen Jan Gustafsson var förste man på plats när myndigheten flyttade in sitt rum i Kommunhuset i september 2004.

17 månader senare, i april 2006, flyttade dock polisen tillbaka till det gamla polishuset som numera inhyser kommunens Företagarcenter. Behov av lite större utrymmen var ett av skälen.

Något nämnvärt väsen kring flytten gjordes aldrig. Ändå verkar många Smedjebacksbor ha lärt sig att hitta rätt. Svårare verkar det däremot ha varit att komma på rätt dag. Det har näringslivssekreteraren Bengt Norrlén noterat.

- Det vore bra om det gick fram att polisen bara är här på onsdagar, påpekar han.

Och så är det, från 08.00-12.00, helgfria onsdagar finns polismannen Anders Moen på plats, redo att erbjuda allmänheten sina tjänster. Något större spring är det inte frågan om. Men en och annan utnyttjar den polisiära närvaron.

Mer läsning

Annons