Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporthelg i Säfsenhöjdare för nyanlända

/
  • Vintersport står på programmet när 2011 års nya invånare i Västerbergslagen bjuds till Säfsen Resort i Fredriksberg den 22 januari. Utflykten väntas bli en riktig höjdare för stora och små.

Gratis bussresa till och från Säfsen Resort som bjuder på skidpassen. De som vill hyra utrustning gör det för halva priset.
Fjällbergarna är på plats och erbjuder gratiskurser i slalom- och snowboardåkning.
Det är vad som vankas alla nyinflyttade i Ludvika och Smedjebackens kommuner söndagen den 22 dennes.
– Det blir jätteroligt, utbrister Evamari Anestedt, Smedjebacken, en av handläggarna inom regionens inflyttningsservice.

Annons

Det handlar om att de båda Västerbergslagskommunerna och Samarkand gör gemensam sak för att alla nya kommuninnevånare ska känna sig välkomna i bygden. Målsättningen är också att samtidigt visa upp något av vad trakten har att erbjuda. Denna gång föll valet på expansiva Säfsen Resort.

Alla anmälningar till sportdagen går till Anestedt i Smedjebacken fram till och med på måndag. På torsdagen var det ett 30-tal personer som hade aviserat sitt deltagande. Förhoppningen är att bussen ska vara fullsatt när det bär av.

Maria Sjöberg, projektutvecklare inom Samarkand, betonar värdet av att de som är nya i trakten ska trivas och känna sig väl bemötta.

– Vi har ju även torsdagsträffar och då bjuder vi in till Grand lobbyn och ger information under året. Nu kör vi i gång i februari och sedan håller träffarna på fram till sommaren.

Trippen till Säfsen Resort väntas bli en riktig höjdare med massor av vintersport så här mitt i högsäsongen.

Medarrangör är Fjällbergarna (del av Friluftsfrämjandet) som samma dag har examen för en grupp nya skidinstruktörer som tar sin första nivå av fem.

– Vi kör ett utbildningsläger i Säfsen och när de nyinflyttade kommer erbjuder vi gratiskurser i slalom och snowboard, säger Gunnar Ehn, känd från Harnässpelen för ungdomar och en eldsjäl för verksamheten i Fjällbergsbacken i Grängesberg.

– Om två veckor startar säsongens ordinarie skidskola med totalt fem dagar över tre helger, förutskickar han.

Mer läsning

Annons