Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderbärke fortfarande utan bensin

/
  • Soppatorsk. I mer än en vecka har det varit slut på bensin hos Bilistens automatstation i Söderbärke. Problem med bensinleverantören som i sin tur resulterat i betalningssvårigheter lyder förklaringen från bolagets regionansvarige. Foto: Thomas Isaksson

Annons

Det hon däremot fått uppgifter om är att bensinjätten Shell inte kommer att tanka upp stationens tankar.

- Nej, det blir en annan leverantör, Q-Star.

Karina Nohrstedt tror och hoppas dock att leveransen kommer snart. Hon har för egen del gjort vad hon kunnat och skickat iväg en ny beställning till det nya bolaget.

Det var lagom till första helgen i augusti som tanken med 98-oktanig bensin sinade. I mitten på förra veckan var det dags för de sista dropparna av den 95-oktaniga.

Och om inte leveransen av drivmedel kommer inom de närmaste dagarna befarar Karina Nohrstedt att det bara är en tidsfråga innan även dieseln är slut.

Bilistens regionansvarige, Lars-Ingvar Andersson, gjorde tidigare i veckan gällande att det var problemen med den tidigare leverantören, Preem, som är den direkta orsaken till den uppkomna situationen.

Andra uppgifter pekar på att det snarare handlat om Bilistens betalningssvårigheter, vilket ledde till företagsrekonstruktionen vid Göteborgs tingsrätt i slutet på juli månad.

Mer läsning

Annons