Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFK vill rusta för trean

Annons

Bekymret i dagsläget är dock att klubbkassan inte kan betecknas som särskilt välfylld. Därför har man skickat en skrivelse till adresserad till kommunens teknik- och fritidsutskott med hopp kommunal uppbackning.

Det handlar inte om några dyrare investeringar, utan mer om smärre förbättringar kring fotbollsarenan. Exempelvis behövs det staket eller grindar på ömse sidor av biljettkuren. Man räknar också med att publik kommer att komma även från sjösidan.

Även båtfolket ska förstås betala entré. Därför vill klubben ha tillstånd att stänga av även från sjöhållet för att ingen ska kunna smita in gratis.

Eftersom matcherna i den högre divisionen bör betyda publikökning talas det också om nödvändigheten av en större läktare. SFK har sneglat bandyklubben IK Heros läktare och frågat om fotbollen kunde ta en sektion.

Men det blev kanske inte helt oväntat nobben.

Vidare noteras att under förra säsongen hade intäkterna från kafeterian kunnat vara större, om det inte hade varit för trängseln kring den befintliga kiosken. Förslaget är att två fönster öppnas kafeterians sittavdelning och försäljning utifrån.

Men för att det ska fungera krävs det plattor eller trall på marken eftersom det handlar om en gräsyta. Klubben är villig att göra jobbet om kommunen står för materialet.

Dessutom efterlyser man bänkbord som tillverkas hos Komhall.

Material hoppas klubben även få till avbytarbåsen. De som finns i dagsläget är för små.

På klubbens lista över åtgärder finns också staketet runt fotbollsplanen. Det har flera hål och är i behov av lagning.

Slutligen uppmärksammas både matchklockan och högtalaranläggningen. En ny klocka önskar klubben, antingen på speakerhuset eller på en fristående ställning, där även rapporteringen från andra matcher kan följas och med plats för reklamskyltar.

Vad högtalaranläggningen beträffar används den av både SFK och IK Heros. Redan i fjol fick i varje fall fotbollsklubben klagomål om att det hördes dåligt. Därför önskar man att kommunen sponsrar med nya högtalare inför den kommande säsongen.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons