Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-politiker avsäger sig plats

/
  • Lars Göransson var på hösten 2010 glad över att som förste sverigedemokrat ta plats i Smedjebackens kommunfullmäktige. Men han tappade snabbt lusten och har nu avsagt sig uppdraget.

Han har förvarnat om det tidigare och nu lämnar Sverigedemokraten Lars Göransson sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige.
Eftersom det inte finns någon SD-ersättare lämnar Göransson en tom stol efter sig.

Annons

– Ja, det är ju deras (Sverigedemokraternas) plats. När han nu kliver av så blir det en tom stol i fullmäktige, säger avgående ordförande för kommunfullmäktige, Bengt Norrlén (S).

Formellt innebär avhoppet ingen större skillnad, mer än att fullmäktige officiellt kommer att ha 34 ledamöter fram till nästa val – år 2014.

– Det här påverkar ju inget majoritetsförhållande eller så, säger Bengt Norrlén.

Inte för inte är ju Smedjebacken Socialdemokraternas starkaste kommunfäste och har 22 av de 34 (35 innan SD-avhoppet) fullmäktigeplatserna.

Dessutom är det så att Lars Göransson endast bevistade ett enda fullmäktigesammanträde, det första under mandatperioden, innan han hade fått nog.

I en intervju med tidningen i september i år förklarade Lars Göransson:

– Blir man kallad rasist och nazist av kommunalrådet känns det ganska meningslöst att vara med.

Han fortsatte:

– Det mesta är klart redan i kommunstyrelsen. Leif Nilsson och kamraterna har ju fullständig majoritet och om högerflanken försöker bygga upp ett anfall kommer man inte längre än till mittlinjen.

Mer läsning

Annons