Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockad aktuell i fuktskadat Folkets hus

Som tidningen tidigare "förvarnat" om är fritidsgården i Söderbärke på väg att flytta ur sin tidigare lokal i byns Folkets hus och lämnar då plats åt Föreningen Malte – Söderbärkes Ölvänner att flytta in i stället.

Annons

Fritidsgården håller på att flytta till Kyrkskolan. Ölföreningen Malte står därmed beredd att skriva hyreskontrakt med Föreningen Söderbärkeparken för att få flytta in i Folkets hus.

Men det finns ett hinder i form av att fukt har upptäckts i ett rum innanför köket i de lokaler i bottenplanet av Folkets hus som det handlar om.

– Ja, vi måste titta över hur pass stor fuktskada det handlar om, säger Bengt Norrlén, ordförande i parkföreningen.

Men ölföreningen kan tänka sig att flytta in ändå, eftersom den klart övervägande delen av lokalerna inte är fuktskadade.

– De vill skriva hyreskontrakt snarast, för att den vägen kunna söka nytt serveringstillstånd.

Det är nämligen så att till följd av att ölföreningen har sagt upp hyreskontraktet på sin förra lokal (i centrala Söderbärke) fick man på tisdagen sitt serveringstillstånd för starköl och vin återkallat av miljö- och byggnämnden.

Det kom dock inte som någon överraskning för ölföreningen, eftersom det alltid är så att ett serveringstillstånd är kopplat till den lokal som tillståndet getts för.

Mer läsning

Annons