Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för West Coast Swing

För första gången i Dalarna arrangerades nyligen en nybörjarkurs i WCS, West Coast Swing.
Platsen var Smedjebacken och kursledare var Odd och Eva Vesterli från Stockholm.

Annons

Dansen kom till Sverige för cirka sex år sedan men blev ingen succé, men nu är WCS på väg att erövra landet. Den dansas i Stockholm, Göteborg, Umeå, Linköping, Falköping och Växsjö. Och nu har den kommit till Dalarna via nybörjarkursen i Smedjebacken som arrangerades av Lena Svensson och ABF.

Kursdeltagarna kom från Ludvika, Smedjebacken och Mellansverige och de fick lära sig de fyra grundturerna som det finns otaliga varianter på. Första dagen var lite svår tyckte de flesta, men dagen efter hade alla väldigt roligt och tyckte att denna dans var toppen.

WCS har sitt ursprung i lindy hop och kan dansas av alla, gammal som ung. Med sin elasticitet, mjukhet och lekfullhet är det en dans som lämnar stort utrymme för musikanpassning och improvisation.

Eldsjälarna i Västerbergslagen har förutom sina egna kurser, laddat upp med helgkurser för dansare på alla nivåer.

Lena Svensson i samarbete med ABF anordnar motionsdans varje torsdag på Fritidsgården i Morgårdshammar med start den 7 februari. Det blir också en Dirtyfoxx kurshelg 16–17 mars på Folkets Hus i Smedjebacken.

Och för första gången på länge blir det dans i Folkets hus, Smedjebacken, då Lena Svensson har bokat in Expanders, ett av Sveriges bästa dansband, lördag den 16 mars.

Annons