Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omorganisation i omsorgsförvaltningen

På grund av att en medarbetare i ledande position på omsorgsförvaltningen i Smedjebacken har drabbats av en allvarlig sjukdom och inte kan arbeta i samma utsträckning som innan vill omsorgsnämden se en omorganisation på förvaltningen.

Annons

En person i ledande position på omsorgsförvaltningen i Smedjebacken har drabbats av en allvarlig sjukdom och kommer inte att kunna jobba alls eller mycket mindre än innan.

Eftersom förvaltningschefens arbetsbelastning blir för stor när personen är borta vill nu omsorgsnämnden att en omorganisation ska ske på förvaltningen.

En förändring är att rollen som biträdande förvaltningschef försvinner, vilket gör att alla enhetschefer istället läggs direkt under förvaltningschefen.

För att inte belasta enhetscheferna på Allégården och hemtjänsten skapas en ny enhetschefstjänst som ansvarar för korttidsboendet Lyktan samt bemanningen och poolen.

Även en expertfunktion för LSS, SoL och kommunpsykiatrin kommer att skapas. Den som har expertfunktionen kommer också att arbetsleda omsorgens fem biståndshandläggare.

Åbackens boendestöd föreslås också att flyttas till en av enhetscheferna inom LSS.

Omsorgsnämnden motiverar förslaget såhär: "Genom dessa förändringar borde det finnas goda förutsättningar för samtliga enhetschefer att få ett hanterbart chefsuppdrag. Enhetscheferna kommer att få ett rimligt antal boende och/eller medarbetare att ansvara för."

Omsorgsnämnden äskar, inför budgetberedningen 2018, om medel för att finansiera utökningen av antalet tjänster i ledningsfunktionen.

Såhär är nya organisationen tänkt att se ut.

Mer läsning

Annons