Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny överklagan av skrotstopp

Företagaren Boo Hammar har nu via jurist överklagat vidare till Mark- och miljödomstolen i hopp om att få fortsätta med skrotverksamheten vid Ågatan.

Annons

Kommunens miljö- och byggnämnd fick förra veckan full stöd från länsstyrelsens rättsenhet gällande beslutet att Skrotindustri Boo AB senast vid nyår ska ha avvecklat verksamheten på förra Ture Luhr-området vid Ågatan.

Så sent som på tisdagseftermiddagen svarade Boo Hammars juridiska ombud, advokat Lars Morell, så här angående om även länsstyrelsens beslut skulle överklagas:

– Frågan är för tidigt väckt.

Morgonen efter kom dock med posten ett brev till länsstyrelsen innehållande ett överklagande som nu Mark- och miljödomstolen i Nacka ska ta ställning till.

Först och främst krävs att domstolen kommer fram till ett snabbt beslut, troligen redan nästa vecka, kring begärd inhibition av miljö- och byggnämndens beslut om att skrotverksamheten ska ha upphört vid årsskiftet.

Säger domstolen ja till begäran om inhibition får Hammar fortsätta med driften efter nyår, åtminstone fram till att ett definitivt beslut fattats i själva sakfrågan.

Möjligen väljer Mark- och miljödomstolen att göra som länsstyrelsen och fattar redan i ett första skede beslut kring såväl inhibition som sakfråga.

Mer läsning

Annons