Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu storsatsar Bärkehallen

/
  • Icahandlaren Johan Högdahl stortrivs på sin nya hemort Söderbärke och väljer nu att göra en rejäl satsning på att bygga ut Bärkehallen och samtidigt utöka öppettiderna.

När Norrbärke Sparbank lämnar Söderbärke öppnar det för en rejäl satsning av byns Icahandlare.
– Det blir en investering på ungefär 4,5 miljoner kronor för en utbyggnad av butiken, säger Johan Högdahl, som också berättar att butiken ska få utökade öppettider.

Annons

– Det här visar väl att jag tror på bygden. När jag kom till Söderbärke fanns det de som trodde att jag kom hit för att lägga ner butiken.

Han tog över Ica Bärkehallen 2006. Då hade butiken en årlig omsättning på cirka 25 miljoner kronor. Sedan har den ökat år från år.

– Nu är vi uppe i ungefär 35 miljoner kronor inklusive moms.

Sedan 2009 har Johan Högdahl därför fört diskussioner med Norrbärke Sparbank om möjligheten att få bygga ut butiken in i nuvarande banklokalen.

– Jag är tacksam för att banken nu hjälper mig att få större butiksutrymme.

Byggnaden ägs av VS-Hus, ett fastighetsbolag i Västerås som med start 23 januari kommer att ombesörja ombyggnaden på uppdrag av Johan Högdahl och hans Ica Nära-företag Bärkehallen.

– Vi kommer att fortsätta vara en Ica Nära-butik även efter utbyggnaden.

För närvarande har Bärkehallen 470 kvadratmeter inneyta. Med utbyggnaden tillförs ytterligare 130 kvadratmeter.

– Då får vi det inte lika trångt längre och kan också bredda sortimentet på varugrupper där vi är för dåliga i dag.

Det är inget litet byggjobb som väntar.

– Nej, det är mycket som ska göras inne i banklokalen. Bland annat ska ju bankvalvet tas bort.

Det gör att det dröjer till den viktiga sommarsäsongen, då Söderbärketrakten "invaderas" av massor av fritidshusägare, innan den utbyggda butiken kan öppna i sin helhet.

– Preliminärt ska det vara klart för öppning 1 maj.

Innan dess ska Johan Högdahl och de nio anställda (en ökning med två personer sedan 2006) satsa på att utöka öppettiderna. En timme extra på vardagskvällarna och på lördagseftermiddagen samt tre timmar extra på söndagarna kommer Bärkehallen att hålla öppet.

– Det har funnits efterfrågan på det och jag håller med. Att stänga klockan 19 på vardagar, till exempel, känns för mycket "landet". Nu förlänger vi till 20.00.

Mer läsning

Annons