Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Gris-Nils på Svinö

/
  • Har den äran. När båtklubben firade trekvarts sekel i helgen var det många som ville vara med. Ett 70-tal bänkade sig framför trubaduren vid 17-tiden. Och än fler hade förköpt maten som serverades senare under kvällen. Foto: Thomas Isaksson

Annons

Det mesta följde siffran 75 vid Svinö i helgen. Lotter såldes för 7, 50 styck, maten som betalades genom förköp kostade 75 kronor och i båtracet kunde man vinna tio presentkort på 75 kronor vardera. Lokala företag och butiker sponsrade med priser.

I båtracet ställde ett femtontal båtar upp. Det gick till så att klubben placerat ut ett antal bojar i Barken med siffror på. Sedan gällde för båtarna att kryssa mellan bojarna och svara rätt på så mycket som möjligt från ett papper där frågor stod skrivna efter samma siffror som fanns på bojarna.

- Men så har vi en del blindbojar också. Det får inte bli för lätt, säger Ove Boman, båtklubbens ordförande.

Båtarna tilldelades också poäng efter hur många som använde flytväst under racet. Framåt målgången tvingades kaptenerna plötsligt "gå i strejk".

- Innan målgången får någon annan i båten ta ratten och försöka gå med båten mellan två bojar. Tanken med det är att vi vill att fler än en person ska kunna köra, säger Ove Boman.

Efter racet delades också nio silvernålar ut till medlemmar, förtjänsttecken för lång och trogen tjänst i klubben. Och kommunen passade på att ge en penninggåva till "födelsedagsbarnet".

Och sedan var det dags för kvällens första trubadur att underhålla - Gris-Nils från Sunne i Värmland. Med under-midjanhumor och kända melodier (ofta till egna humoristiska texter) spelade, sjöng och skämtade han inför 70-talet på bryggan nedanför klubbstugan.

Mer läsning

Annons