Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MC-gäng intresserade av Skogshemmet?

/
  • Tillhåll för knuttar. Mats Larson, Norrbärke sparbank, fick indikationer på att det fanns intresse från ett MC-gäng att köpa det gamla Skogshemmet i Björsjö, men affären avstyrdes.  Foto: Thomas Isaksson

Annons

Norrbärke sparbank har efter ett par företagskonkurser blivit sittande med ett par fastigheter. Dels handlar det om det gamla kontoret efter Lign Multiwood i nor i Söderbärke och dels handlar det om det forna skogshemmet i Björsjö.

I våras la banken ut de två fastigheterna till försäljning på Internet. Fastigheten i Nor är på 360 kvadratmeter och till det kommer en källarvåning som är lika stor. Utgångspriset är satt till 1560000 kronor.

Mats Larson tror att det finns flera tänkbara användningsområden för byggnaden. Exempelvis som bostad för en stor familj eller någon som kräver mycket utrymme.

- Den skulle även kunna fungera för någon som vill driva ett företag från hemmet eller om det är någon som har utrymmeskrävande verksamhet, funderar Mats Larson.

Han uppger att det finns flera intressenter som han bedömer som mer eller mindre intressanta.

Även det gamla skogshemmet i Björsjö ska säljas och för den anläggningen vill banken ha 2300000 kronor. I byggnaderna finns det ett fullt utrustat restaurangkök med matsal och i ett annex finns det 15 tvåbäddsrum.

Även här finns det mer eller mindre seriösa intressenter och bland annat fanns det intressenter som misstänktes ha kopplingar till något MC-gäng.

- Det var flera indikationer på det, bland annat personer med skyddad identitet och vi valde att dra oss hur när vi fick dessa misstankar, berättar Mats Larson.

Han förstår att en etablering i Björsjö naturligtvis hade passat bra, lugnt och fridfullt i den lilla byn och möjlighet att stänga om sig.

Men även andra tänkbara köpare har visat intresse för anläggningen. Det har bland annat handlat om särskilt boende för unga eller vuxna, någon som vill bygga upp en sorts behandlingshem.

Även från holländare är intresset stort och för dem handlar det om att kunna köpa en så stor tomt med byggnader för ett för dem lågt pris.

- Det är närheten till skogen som drar i första hand och möjligheten att ta hit turister från bland annat Holland, säger Mats Larson.

Redan i dag är det flera anläggningar i trakten som drivs av holländare, bland annat i Grangärde och Tolvsbo.

Mats Larson bedömer chanser att sälja de två fastigheterna som mycket goda, men är medveten om att det kommer att ta tid innan det är något klart.

- Just nu är det dessutom semestertider och då händer det inte så mycket, men vi kommer att ta tag i detta igen under hösten, summerar Mats Larson.

Mer läsning

Annons