Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika Brukshundklubbarrangerade lydnadstävling

/
  • Tävlingsledarna Ylwa Dahlfors och Sofia Axelsson, här med schäfern Ella och holländska herdehunden Ninja, var nöjda med tävlingen.
  • Här är de främst placerade i klass 2 vid lydnadstävlingen: Från vänster tvåan Stefan Hedell med Nakkarra Nordanvind (kelpie), Ludvika BK, 187 poäng, vinnaren Jennie Siggstedt med Rowntree Ace Of Hearts (engelsk springer spaniel), Ludvika BK, 196 poäng, samt delade treorna Harriet Nygren med Hollivera's Magic Inkarnation (engelsk springer spaniel), Borlänge BK, 172 poäng, och Annika Jansson med Myrddin's Living Focus (irländsk terrier), Ludvika BK, 172 poäng.

Under några lördagstimmar var det mycket "vov-gläfs" i Björnidet. 39 vovvar med mattar eller hussar visade upp sig på konstgräsplanen.

Annons

– Det är vuxna hundar som deltagit i lydnadstävlingen. De har varit uppdelade på fyra klasser; klass ett till tre samt elit, och fått utföra åtta till tio moment. berättar Ylwa Dahlfors som var en av tävlingsledarna.

Deltagarna kom från Mellansverige och i klass 2 blev det en bejublad hemmaseger.

– Det var Jennie Siggstedt med hunden Axa (engelsk springer spaniel) som vann den klassen, säger en nöjd Dahlfors. Siggstedt, medlem i klubben, var tidigare bosatt i Ludvika men bor sedan i somras i Gästrikland. Ekipaget fick ihop 196 poäng av 200 möjliga.

Brukshundklubben ser nu närmast fram emot vårens stora begivenhet – den inofficiella hundutställningen i ABB-hallen i Ludvika.

Utställningen brukar vanligtvis arrangeras någon av de första aprildagarna. I år dröjer det till den 21 april beroende på att det finns en chans att hockeylaget får spela kvalspel en bra bit in på vårkanten.

Mer läsning

Annons