Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legoservice expanderar och bygger ut

/
  • Ljus framtid. Per Eriksson ser mycket ljust på framtiden, hans företag Smedjebackens legoservice är inne i en snabb utvecklingsfas och efter semestern sätts spaden i backen för att bygga ut lokalerna.  Foto: Karin Rickardsson
  • Ingen plats. Som det är i dag finns det absolut ingen plats över hos Per Eriksson på Legoservice i Smedjebacken, vilket fått till följd att produktionen blivit mycket orationell. Lösningen är att bygga ut lokalerna, vilket ska påbörjas direkt efter semestern.  Foto: Karin Rickardsson
  • Blivit trånbodd. Per Eriksson, Smedjebackens legoservice, funderade på hur han skulle kunna fylla lokalerna på Gunnarsområdet när han köpte dem för sex år sedan. Nu är det fullt och han kommer att bygga ut cirka 150 kvadratmeter direkt efter semestern. – Vi fick under hösten in flera stora jobb och i dag är vi åtta anställda i företaget och håller farten i sig kan vi bli ännu fler, säger Per Eriksson.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

Per Eriksson startade sitt företag, Smedjebackens legoservice, 1998 och då hade han sin verksamhet hemma i garaget i Backbyn. Inriktningen var fräsning, svarvning och skärande bearbetning. Med tiden blev det hela för omfattande för att få plats i garaget och han sökte något nytt.

Lösningen blev ett köp och flytt till en lokal på Gunnarsområdet i Smedjebacken.

- Den var på 240 kvadratmeter och jag fattande inte hur jag någonsin skulle kunna fylla den, minns Per Eriksson.

Genom åren har det gått både upp och ner för Smedjebackens legoservice. Exempelvis vintern 2005 stod han nästan helt utan jobb och ställde sig frågan hur det skulle gå. På bara några dagar rasade det in jobb som han blev tvungen att tacka nej.

Genom åren har han haft 3-4 anställda, någon mer vid kortare toppar.

- Men vi har varit det i flera år, ända fram till i höstas. säger Per Eriksson.

Då fick han förfrågningar från flera olika håll och det slutade med att han fick anställa ytterligare personal, så för närvarande är det åtta anställda i företaget.

- Vi fick bland annat långhålsborrning åt Componenta och flera olika jobb åt ABB i Ludvika, berättar Eriksson.

Långhålsborrningen görs på Hejarsmide i Smedjebacken och där har Eriksson två anställda som jobbar skift.

Men lokalerna på Gunnars börjar bli mycket trånga och nu har Eriksson beslutat att bygga ut med cirka 150 kvadratmeter, av dessa ska 120 kvadratmeter bli verkstadslokal och resterande personalutrymme.

- Vi kommer även att flytta utlastningen på andra sidan fastigheten, dels för att slippa störa grannen och dels för att det blir bättre för truckar och lastbilar.

Ett av skälen till att han bygger ut är att han inte har någon möjlighet att expandera.

- Om vi får en förfrågan från en kund har vi ingen möjlighet att ta jobbet om det krävs att vi köper in en ny maskin, vi har ingenstans att ställa den, konstaterar Eriksson.

Han har ansökt om regionalt utvecklingsbidrag från länsstyrelsen och det han väntar på är ett beslut om att han får börja bygga innan han vet om han får något bidrag.

- Allt annat är klart för byggstart och jag hoppas att det ska stå klart innan vintern, säger Per Eriksson.

För dagen har han inte klart för sig om investeringen kommer att innebära några nyanställningar.

- Håller farten i sig som råder just nu, så är det mycket troligt att jag behöver mer folk, summerar Eriksson.

Mer läsning

Annons