Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan vill byta mark med kommunen

/
  • ... om församlingen i gengäld får ett heligt löfte om att bygga ett nytt församlingshem i Uddparken. I fokus hamnar därmed frågan: på vilken yta kan det byggas? Det har redan höjts röster om att den öppna och vackra vyn mellan kyrkan och sjön Norra Barken måste bevaras.
  • Prostparken. Norrbärke församling bjuder ut Prostparken inklusive arkivhuset gratis till kommunen...

Annons

I tisdags låg det smått delikata ärendet på kommunstyrelsens bord. Teknik- och fritidsutskottet ställde sig redan i slutet på april positiv till förslaget. Till det bifogade utskottet förslaget att frågan bör skickas på remiss till miljö- och byggkontoret.

Kommunstyrelsen valde att följa utskottets linje. Klart står dock att utgången av parkbytet inte är alldeles enkel. Visserligen tyder det mesta på att det inte finns några egentliga hinder att bygga ett församlingshem i Uddparken.

Men det finns en aspekt som torde leda till reaktioner, den vackra utsikt över sjön Norra Barken som Uddparken erbjuder i dagsläget. En fråga som därför måste redas ut är i vilken del av parken som ett framtida församlingshem kan byggas, utan att skymma sjön.

- Jag har för egen del ingenting emot att det byggs i Uddparken, jag gillar nya byggprojekt, deklarerar kommunstyrelsens ordförande, Leif Nilsson (s).

Dessutom skymtar ett visst gillande vid tanken på att kommunen övertar Prostparken. Det skulle passa bra menar Leif Nilsson med tanke på bostadsbolaget Bärkehus planerade bygge av flerfamiljshusen i det intilliggande kvarteret Solrosen.

Mer läsning

Annons