Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare fifflade med bokföringen

Annons

Åklagaren Gun-Britt Ström riktar anklagelserna mot en 47-årig man från Avesta som tidigare drev en krog i Västerbergslagen.

Brotten ska ha begåtts under 2004 och Gun-Britt Ström skriver i stämningen att mannen "uppsåtligen eller av oaktsamhet/grov oaktsamhet åsidosatt den honom åvilande bokföringsskyldigheten".

Konkret handlar det om att åklagaren anser att samtliga intäkter inte bokförts. Skatteverket har beräknat de icke bokförda intäkterna till omkring 205 000 kronor.

Gun-Britt Ström:

"Kassakontrollen har varit bristfällig. Transaktioner på kassakontot har inte bokförts löpande och i rätt tid. Vid årets slut har ett kassaunderskott på 280 655 kronor uppkommit."

Vidare hävdar åklagaren att krögaren gjort uttag ur rörelsen som inte har bokförts medan däremot privata kostnader för hyra för bostad har bokförts. Dessutom noteras att kontrollremsa "inte framställts och bevarats".

Vid rättegången kommer åklagaren att kalla en skatterevisor och en "bokföringsmedhjälpare", vilkas uppgifter hon hoppas kommer att styrka åtalet.

Mer läsning

Annons