Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris för polis

/

Annons

För ett antal år sedan fanns det polis på plats dygnet runt i Ludvika. Numera finns det en patrull dag och kväll, men till och med det blev det ont om under påskhelgen.

Den här storhelgen har det varit svårt att få ihop personal till en patrull på två personer berättar stationsbefälet Håkan Löfqvist.

- En av kvällarna i helgen har vi bara en person än så länge därför söker vi någon frivillig i länet som kan rycka in men det finns inte så många att ta av. Man måste vara två personer i patrull, säger Löfqvist.

- Risken finns att de som jobbar sliter häcken av sig och det kommer att visa sig först om flera år.

När Löfqvist gick hem klockan tre på eftermiddagen på skärtorsdagen skulle det inte heller finnas något stationsbefäl under de fyra kommande dagarna.

Sjukdom är en av orsakerna. Bland annat är närpolischefen Mats Winroth sjukskriven och kommer att vara det ytterligare någon vecka. Istället för honom arbetar stationsbefälet Anneli Gustavsson.

- Behövs det får vi hjälp från Borlänge, men även om det är bråttom tar det 20 minuter innan de här. Helgerna är viktiga, det blir alltid helgstöket, säger Löfqvist innan han stänger dörren.

Utanför rullar bilarna och aktiviteten är hög hos påskfirarna. Inne i polishuset är det mörkt och tyst.

Mer läsning

Annons