Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftigt ökad omsättning för Vanhälls Såg

/

Pär Ståhl, vd för Vanhälls Såg, levererade en mycket positiv prognos i samband med företagsgalan i Smedjebacken i april.
Han trodde att företagets omsättning skulle öka med 50 procent.
Nu visar det sig att prognosen överträffades.

Annons

Omsättningen räkenskapsåret 1 juli 2010 – 30 juni 2011 noterades till 32 249 000 kronor. Året före var den 20 810 000 – således en ökning med 55 procent.

Du måste vara nöjd?

– Sisådär. Vi har kämpat med likviditeten men bokslutet ser ju skapligt ut och det är kul med omsättningen, säger Pär Ståhl.

Han konstaterar att senaste räkenskapsåret var ett exceptionellt år på flera sätt. En viktig förklaring till den kraftiga omsättningsökningen är att man hade ett stort lager som kunde omsättas under detta år.

– I år kommer omsättningen att bli lägre. Vi hoppas att vi kommer upp i 25 miljoner, det är det vi siktar på.

Vid företagsgalan, där Vanhälls Såg utsågs till "Årets företag", nämnde Ståhl vidare att man räknade med att göra en vinst på ungefär tre miljoner. Men i det fallet var prognosen för optimistisk, vinsten efter finansnetto slutade på 1 185 000, visar årsredovisningen som offentliggjordes nu i januari. Ändå en klar förbättring efter två förlustår.

– Det är roligt med det positiva resultatet. Vi har investerat hårt de senaste åren och avskrivningar på bortåt tre miljoner om året tynger oss mycket.

Just nu känner Pär Ståhl och brodern Erik, vilka äger företaget tillsammans, viss osäkerhet. Man känner av att andra företag stramar åt.

– Hultafors tumstocksfabrik, som är vår största kund, drog ned med halva volymen efter jul och det påverkar oss direkt.

Pär Ståhl noterar vidare att man ännu inte har klart med årets leveranser av björkämnen till polska företaget Pravda som tillverkar produkter åt Ikea och är en betydande kund för Vanhälls Såg.

Men händer inget oförutsett så räknar Pär Ståhl med att kunna behålla de 16 anställda och även kunna utöka med en eller annan nyanställning.

Mer läsning

Annons