Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen får stöd angående julbord

En läsare har hört av sig till tidningen och menar att alla kommunens anställda, även timvikarier, ska erbjudas julbord.
– Enligt skattelagen ska annars de som nu erbjuds julbord beskattas för det, säger tipsaren.
Men Skatteverket håller inte med om den tolkningen.

Annons

Tidningen berättade i går att Smedjebackens kommun erbjuder alla anställda med månadslön möjlighet att äta julbord för 300 kronor per person, men att det ska ske tillsammans med arbetskollegor.

Kommunens kanslichef Ewa Dagwall sa då att det hela följer det koncept kommunen haft de senaste åren.

Det är kommunens personalchef Åke Jansson som hanterar julbordsfrågan. Han var ledig under tisdagen och kunde därför inte nås för en kommentar.

Men redan i fjol uttalade han sig så här i ungefär samma ärende:

– Alla fast anställda och visstidsanställda som fått ut minst en månadslön bjuder vi på julbord. Men någonstans måste gränsen dras, och därför hamnar timvikarierna utanför.

Kommunen får stöd av Louise Enström, informatör på Skatteverkets kontor i Falun.

– Att kommunen sätter en gräns är inget konstigt, säger hon.

Louise Enström konstaterar att en arbetsgivare har rätt att erbjuda julbord till anställda i stil med hur Smedjebacken hanterar det hela.

– Det ska ske internt i företaget (i det här fallet kommunen), vara ett gemensamt arrangemang och får inte vara regelbundet återkommande under året. Men att de anställda bjuds på fest upp till två gånger per år är okej.

Hon tillägger:

– Även vi på Skatteverket bjuds på julbord.

Däremot är tidningens tipsare på rätt spår när det gäller alla anställdas rätt, alltså även vikarier, till en del andra personalförmåner, som friskvård.

– En timvikarie ska då ha friskvårdspeng utifrån sin anställning. Är man anställd en kortare tid kanske man kan få friskvård vid två tillfällen, men inte någon typ av årskort, säger Louise Enström.

Mer läsning

Annons