Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbsamarbete och hockey i skolanär Ulestigs recept för utveckling

/
  • Mats Ulestig är en varm förespråkare för ett gott samarbete mellan grannklubbarna och det, tillsammans med en satsning på hockey på gymnasiet, ser han som förutsättningar för att på sikt skapa bra junior- och A-lag.
  • William Lindgren från Ludvika fyndade i SHC-shopen och fick ihop en hel målvaktsutrustning för under halva priset jämfört med om han köpt nytt.
  • SHC-tränaren Gustav Jakobsson håller föreläsning i pausen för sina spelare i U13-14-laget.
  • Ludvika Hockey, i blå tröjor, visade sig vara lite för bra för hemmalaget SHC, när klubbarnas 13-14-åringar möttes.

Hockeyklubbarna i Ludvika och Smedjebacken har genom historien haft vissa relationsproblem och även upplevt ett misslyckats äktenskap under namnet Team S/L.
– Men jag vill påstå vi har en bra dialog mellan våra styrelser och ledare och jag tycker att den här dagen är ett bra tecken på att vi kan samarbeta.

Annons

Mats Ulestig bor i Ludvika men är kassör i Smedjebacken HC och är inte fastlåst i bytänkande. På söndagen var han med och genomförde Hockeyns dag, en uppvisningsturnering för samtliga lag i de båda grannklubbarna.

Dock med ett undandag. Eftersom A-lagen möts fyra gånger i serien fick det räcka. Istället blev det en match mellan veteranlirare från Ludvika och Smedjebacken.

Mats Ulestigs bestämda uppfattning är att ett gott samarbete mellan klubbarna är vad som kan lyfta hockeyn på sikt i Västerbergslagen. För det gamla fina hockeyområdet har otvetydigt halkat efter övriga Dalarna.

Något nytt Team S/L tror han inte på men kanske ett gemensamt U16-lag.

– Jag tror att det är nödvändigt att det införs ett rejält hemortsalternativ på gymnasiet, där våra ungdomar kan satsa på ishockey. Nu finns inte den möjligheten och då flyttar talangerna till andra orter. Vi har flera spelare utspridda över Sverige, påpekade han.

– Det är inte alltid det funkar att flytta hemifrån när man är så ung.

Att det från höstterminen nästa år införs hockey på schemat på Kyrkskolans högstadium i Ludvika tyckte Ulestig inte var en dag för tidigt. Men det stora problemet infinner sig när det är dags för gymnasiestudier.

– Jag jobbar själv på ABB och inser att skola, arbetsliv och idrott hänger ihop när det gäller möjligheterna att rekrytera människor utifrån.

På Hockeyns dag får lagen möta varandra under vänskapliga omständigheter inför ögonen på föräldrar, syskon och kompisar.

– Dessutom får vi chans att få in lite pengar på försäljning, lotter och puckkastning, förklarade Ulestig.

SHC har också sin shop, där man säljer begagnad utrustning.

Här hittade William Lindgren från Ludvika en hel målvaktsutrustning.

– Nu gick det en del av julklappspengarna men jag har mer kvar, upplyste Wille, som är utespelare i Ludvikas U10 men gillar att vara målvakt när han spelar med sina kompisar.

Pappa Mattias tyckte att det var ett bra köp:

– Det blir under halva priset jämfört med en ny utrustning.

Vid tidningens besök i hallen pågick matchen mellan Smedjebackens och Ludvikas U13-14. Här visade sig Ludvika vara lite för bra för Smedjebacken och ledde stort.

– Det känns lite trist att vi ligger under men det är kul att spela derby, kommenterade Jesper Nordqvist, en av SHC-arna, innan han hoppade in på isen.

Mer läsning

Annons