Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart att banken stänger i Söderbärke

På fredagen kom så det officiella pressmeddelandet som berättade det som redan var allmänt känt: Norrbärke Sparbank stänger sitt rådgivningskontor i Söderbärke.
Det öppnar samtidigt för en utbyggnad av Ica Bärkehallen i samma byggnad.

Annons

I pressutskicket konstaterar bankens vd Mats Larson att stängningen av rådgivningskontoret i stället ger Icahandlaren Johan Högdahl möjlighet att bygga ut.

– Han är beredd att satsa på Söderbärke in i framtiden. Vi gläds med honom och det är bra för bygden, säger Mats Larson.

Baksidan för de boende i Söderbärkebygden är förstås att det lokala bankkontoret, som hållit öppet tre dagar i veckan, försvinner.

Mats Larson:

– Det har inte varit ett lätt beslut att ta. Vi har bedrivit rådgivning i Söderbärke sedan 2004 och vi uppskattar verkligen närheten till våra kunder. Men vi vill inte stå i vägen för Johans satsning.

Norrbärke Sparbanks styrelseordförande Villy Bergström har tidigare förklarat stängningen i Söderbärke med att det inte längre går att köpa supporttjänster från Swedbank.

Från den 16 januari hänvisas bankens 700 kunder i Söderbärkeområdet till Norrbärke Sparbanks huvudkontor i Smedjebacken.

Mer läsning

Annons