Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstins storslam i Danmark

/
  • Stora Elitmedaljen. Dalarnas Idrottsförbund delar ut medaljen till dalaidrottare. Kerstin var den sjätte i ordningen av veteraner som fick den år 2005. För att få medaljen måste mottagaren ha ett visst antal poäng baserat på medaljvinster, tävlat ett visst antal år och fortfarande vara aktiv idrottsutövare.  Foto: Karin Rickardsson
  • Toft´n från Toftbyn har vunnit cupen sedan 2004. I år vann laget varenda deltävling. Imponerande. Foto: Lars Dafgård

Annons

Kerstin Boström tävlar för IK Heros. Hon började löpa sent i jämförelse med många av sina med- och mottävlare. Detta till trots blev hon snabbt en medaljplockare, med 17 guldmedaljer tagna sedan början.

- Jag sprang något terränglopp innan men började tävla på allvar ganska sent, för fem år sedan. Jag räknar inte de andra valörerna, men jag har fler i guld, säger Kerstin Boström.

Veterandeltagarna bekostar allt själva i tävlingarna. Utöver hotellvistelse och resa tas även en startavgift för varje gren.

- Jag gillar utmaningar och tar alltid det som är svårast. Jag brukar tävla i åttahundra meter också, men det skulle blivit för dyrt i år.

Den tidigare undersköterskan springer nu fyra till fem pass i veckan, terräng eller bana. I Århus ställde hon upp i fyra grenar - 100 meter, 200 meter, 400 meter och i stafetten med tre andra svenskor. Väl hemma i Smedjebacken, tre individuella guld och ett stafettsilver senare konstaterar hon:

- Jag tycker det är roligt att springa. Visst är det roligt att besegra de andra också, men en andra-, tredjeplats dör jag inte av, säger Kerstin Boström.

Mer läsning

Annons