Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Justerat förslag till skolorganisation

/
  • En av förändringarna i förslaget är att Björsjö skola inte ska tillhöra Söderbärke/Vad rektorsområde, utan även fortsatt

Förslaget till ny skol- och förskoleorganisation i Smedjebackens kommun tar allt mer fast form.
Sedan det första förslaget släpptes i höstas har vissa justeringar gjorts gällande indelningen i rektorsområden.

Annons

– Ja, efter att vi hade fått in konsekvensbeskrivningar och haft med bland annat fack och ledningsgrupp i diskussionen är förslaget nu lite förändrat, säger Maria Ronsten som tillsammans med Ronny Kihlander är chef för familje- och utbildningsförvaltningen.

Det var också de som till stor del låg bakom ursprungsförslaget som presenterades i november.

Förslaget mottogs ganska positivt och på ett samverkansmöte togs också beslut om att säga ja till en resursfördelningsprincip, vilken ger ett visst antal förskollärare, fritidspedagoger och lärare per förskola, fritidshem och skola.

Men det fanns även en del detaljer gällande indelningen i de fyra föreslagna rektorsområdena som inte föll alla i smaken.

Exempelvis framkom att det inte är så lämpligt för Björsjö skola och förskola att höra till Söderbärke/Vad rektorsområde, då detta skulle ge längre resor samtidigt som Björsjöelever redan nu är inkörda på att ha vissa lektioner i Smedjebacken.

För att ändå få till en områdesindelning med ungefär lika många barn per enhet, eftersom personaltätheten var reglerad utifrån detta, ser det nya förslaget ut så här:

Område 1: Röda Berga skola, Vinsbo skola och Gubbo skola. 392 elever, 55 personal, rektorer: Rolf Gustafsson och Susanne Friberg.

Område 2: Gula Berga skola, Hagge skola, Björsjö skola, Hagge förskola, Björsjö förskola, Harnäs förskola och Myrstacken (Hagge dagbarnvårdargrupp). 412 barn/elever, 54 personal, rektorer: Marie Strand och vakant.

Område 3: Fridhems förskola, Hattstugans förskola, Sagans förskola, Skogsgläntans förskola, Vinsbo förskola och Gubbo förskola. 288 barn, 53 personal, förskolechefer: Annette Nilsson och Katarina Sörhuus Dunered.

Område 4: Vad skola, Kyrkskolan, Solhyttans förskola och Lillgårdens förskola. 328 barn/elever, 49 personal, rektorer/förskolechefer: Fredrik Hedlund och Josephine Molin.

– Det gäller att påpeka att det här förslaget ännu är under utredning och alltså inte beslutat, säger Maria Ronsten.

Vid familje- och utbildningsnämndens sammanträde 16 februari väntas politikerna säga ja till den nya organisationen, vilket då möjliggör att rekrytering kan inledas av den förskolechef som ovan nämns som vakant i rektorsområde 2.

– Går allt sedan som vi hoppas kan den här organisationen verkställas med start 1 augusti, säger Maria Ronsten.

Mer läsning

Annons