Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till majoritetens budgetförslag

Som väntat klubbade kommunfullmäktige på måndagkvällen igenom majoritetens förslag till både investerings- och driftbudget för 2012.
Centern och moderaterna hade vissa invändningar vad gällde investeringsbudgeten, men dessa vann inget gehör.

Annons

Det blev en del diskussioner kring vilka investeringar Smedjebackens kommun ska göra nästa år. Centern tyckte att det mesta som majoriteten föreslagit såg bra ut, men man ville satsa mer på skolorna i Gubbo och Björsjö.

Kommunstyrelsen förslag var att satsa 800 000 kronor på att utöka antalet platser på daghemmet i Gubbo. Centern ansåg att ytterligare en miljon skulle satsas på skolan. Dessutom ville centern se till att Björsjö skola blir av med sitt oljeberoende.

– Jag tycker att vi ska visa att vi tror på Gubbo skolas framtid, sa Jan Tholerus (C).

Men Tholerus kunde inte riktigt redogöra för vad som skulle göras med skolan vilket fick några socialdemokrater att reagera.

– Vad vill centern egentligen göra med Gubbo skola? Att säga att man vill satsa en miljon och inte tala om vad man konkret ska göra med pengarna tycker jag är oacceptabelt, ansåg Fredrik Rönning (S).

Både centern och moderaterna ville också ha bättre belysning i byarna. Ingemar Hellström (S) påpekade då att båda partierna varit med och tagit fram den belysningspolicy som fullmäktige tidigare antagit.

Oppositionen var i alla fall riktigt till freds med att 500 000 kronor anslås för att rusta badplatsen på Hagudden i Söderbärke.

Efter cirka en timmes debatt röstades nästa år investeringsbudget igenom och den uppgår till drygt 18 miljoner.

Vad gäller driftbudgeten blev det i stort sett ingen debatt alls, utan fullmäktige sa snabbt ja till kommunstyrelsens förslag.

Mer läsning

Annons